Tofu rezne na zemiakovo–brokolicovom pyré
Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 17. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 17. apríla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
25-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
20 g |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
1 ks šťava a kôra |
|
150 g |
|
3 ks |
|
250 g |
|
300 g |
|
300 g |
|
50 g |
|
10 ml |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Zo sójovej omáčky, škorice, koriandra, pomarančovej šťavy a nastrúhanej kôry, soli a sezamových semienok pripravíme marinádu, namočíme do nej syr a necháme v chlade asi 24 hodín.
- 2
Syr potom nakrájame na kúsky, obalíme v trojobale a vypražíme v horúcom oleji.
- 3
Zemiaky očistíme a pokrájame na malé kocky. Uvaríme ich v osolenej vode. V druhom hrnci oblanšírujeme brokolicu tak, že ju ponoríme do vriacej vody na 3–5 minút, zlejeme a opláchneme studenou vodou, aby nestratila farbu. Nevaríme príliš dlho, aby sa uchovali vitamíny. Opláchnutú brokolicu rozmixujeme a pridáme do scedených a popučených zemiakov. Ručným mixérom potom zmes dobre vymiešame a dochutíme maslom, mliekom a soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu