Tofu rezne na zemiakovo–brokolicovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
25-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo sójovej omáčky, škorice, koriandra, pomarančovej šťavy a nastrúhanej kôry, soli a sezamových semienok pripravíme marinádu, namočíme do nej syr a necháme v chlade asi 24 hodín.
  2. Syr potom nakrájame na kúsky, obalíme v trojobale a vypražíme v horúcom oleji.
  3. Zemiaky očistíme a pokrájame na malé kocky. Uvaríme ich v osolenej vode. V druhom hrnci oblanšírujeme brokolicu tak, že ju ponoríme do vriacej vody na 3–5 minút, zlejeme a opláchneme studenou vodou, aby nestratila farbu. Nevaríme príliš dlho, aby sa uchovali vitamíny. Opláchnutú brokolicu rozmixujeme a pridáme do scedených a popučených zemiakov. Ručným mixérom potom zmes dobre vymiešame a dochutíme maslom, mliekom a soľou.