Vyprážané tofu

Tofu prsty s avokádovou majonézou

Autor receptu: redakcia

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tofu zabalíme do plátennej alebo papierovej utierky a zaťažíme napr. ťažkými knihami – ideálne na hodinu. Zbavíme ho tak vody a bude tuhšie. Tofu obdĺžnik prekrojíme pozdĺžne a potom ho rozkrojíme na polovicu. Z jedného kusa tofu tak vzniknú štyri kúsky.
  2. Tofu obaľujeme podobne ako v klasickom trojobale, len s tým rozdielom, že namiesto vajec použijeme cícerovú zmes. Tú pripravíme zmiešaním cícerovej múky, vody, soli, korenia a rias alebo vločiek. Konzistencia by mala byť o niečo hustejšia ako palacinkové cesto. Po vymiešaní necháme zmes trošku odstáť, cícerová múka sa napije vodou a zmes zhustne.
  3. Obalené tofu vypražíme v oleji alebo – zdravšia verzia – upečieme v rúre. Podávame a avokádovou majonézou a pečenými zemiakmi alebo hranolčekmi.
  4. Avokádová majonéza: Všetky suroviny spolu rozmixujeme. Ak sa nám zdá hustá, zriedime ju trochou mlieka.