Tofu panvica s čínskymi rezancami

Autor receptu: tinca

Keďže som musela zmeniť jedálniček smerom na zdravší, tak vymýšľam.

3-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín si pripravíme marinádu. Tofu nakrájame na plátky, alebo kocky a dáme marinovať cca na 1 hod. Huby shi-take namočíme do vlažnej vody. Očistíme si mrkvu z ktorej 1/2 naplátkujeme najemno a druhú polku na julien rezančeky. Očistíme cibuľu, naplátkujeme ju, chili papričku a zázvor, ktoré nasekáme nadrobno. Papriku pokrájame na väčšie kocky.
  2. Na rozohriatom oleji postupne opekáme: najprv plátky tofu /bez marinády/,ktoré vyberieme a dáme na teplý tanier,potom huby tiež ich vyberieme a nakoniec zeleninu /ako prvú papriku potom mrkvu, k nej pridáme hrášok cukrový a hrášok zrná. Vyberieme z pánvice. Zelenina má zostať chrumkavá.
  3. Podľa návodu si pripravíme čínske instatné rezance /v horúcej vode,nevaríme/ Scedíme ich a trošku vody z nich si necháme.
  4. Na zvyšnom oleji orestujeme zázvor, šalotku /cibuľu/ a chilli papričku. Nič nepokazíme ani strúčikom cesnaku. K tejto zmesi pridáme všetky orestované suroviny, včetne zvyšku marinády, ktorá nám zostala z marinovania tofu syra. Pár-krát prehodíme. Pridáme čínske rezance aj s troškou vody z nich, zmes premiešame a odstavíme.
  5. Pred podávaním posypeme opraženými sezamovými semienkami. Dobrú chuť!
  6. No a k tomu poslovia jari, takto mi kvitne orchidea a záhadne už tretíkrát aj vianočný kaktus.