Foto: tiamostef
Tiramisu bez žĺtkov (vajec).
8-10
porcií
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Priprav si kávu, buď v mokka stroji alebo espresso cca 200 ml ( na množstvo, ktoré vidíš na foto boli použité 4 kapsule/ 4 väčšie espressá).
-
2
Mascarpone vymiešaj s cukrami, daj do chladničky.
-
3
Vymiešaj smotanu na šľahačku a pomaly vmiešaj do pripraveného mascarpone. Dno formy natri najemno krémom a začni namáčať savoiardi už vo vychladnutej káve a ukladať do formy.
-
4
Na moje tiramisu som použila formu 25x 17 cm, a použila som cca 18 piškót.
-
5
Keď máš hotovú 2. vrstvu krému, urovnaj a posyp kakaom, ulož do chladničky a minimálne na 5-6 hodín (najideálnejšie do druhého dňa) nechaj postáť.
Diskusia k receptu