Tiramisu dezert
Tiramisu dezert

Tiramisu dezert so sušienkami bez lepku

novalim - fotkanovalim, 21. apríla 2024. Komerčný recept.
Tiramisu dezert so sušienkami bez lepku
Foto: novalim

Čakáte hostí a chcete urobiť dobrý dojem hostiteľa či hostiteľky? Máme pre vás skvelý tip. Pripravte si tieto efektné mini poháre s krémom Zobraziť celý popisČakáte hostí a chcete urobiť dobrý dojem hostiteľa či hostiteľky? Máme pre vás skvelý tip. Pripravte si tieto efektné mini poháre s krémom tiramisu a s našimi obľúbenými bezlepkovými sušienkami Mariela. Krému si môžete urobiť viac a pripraviť aj klasické tiramisu. Fantázií sa medze nekladú. Dezert sme ozdobili kakaovým práškom a podrvenými lyofilizovanými malinami. U nás sa veru len tak za ním zaprášilo. Vyskúšate aj vy?
Zdroj: www.novalim.sk

6
porcií
25 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
3 ks
75 g
250 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme krém. Do ohňovzdornej misy vložíme žĺtky s cukrom a nad parou metličkou šľaháme do zhustnutia. Trvá to približne 5-7 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom jemne zašľaháme do žĺtkovej zmesi mascarpone. Krém uložíme do chladničky aspoň na 30 minút.

  2. 2

    Do malých pohárov na stopke vložíme asi do jednej tretiny rozdrvené keksy Mariela. Na ne cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanášame krém až po vrch pohárov (môžeme aj lyžicou). Posypeme kakaovým práškom a rozdrvenými lyofilizovanými malinami.

  3. 3

    Uložíme do chladu aspoň na hodinu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia