Tigrie krevety na grile

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tigrie krevety očistíme od panciera (hlavu a posledný diel panciera na chvoste necháme), vyberieme črievko z chrbta a osolíme. Dáme na horúci olej a z každej strany kratučko opečieme na grile (krevety môžeme dochutiť aj cesnakom a čili).
  2. Listový šalát umyjeme a natrháme na malé kúsky, pridáme kôpor, pažítku a petržlenovú vňať, jemne pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme korením a cesnakom. Šalát uložíme do stredu taniera. Poukladáme naň krevety. Omáčku spravíme tak, že víno a med necháme variť, kým sa polovica nevyredukuje.
  3. Odstavíme hrniec z ohňa, pridáme maslo a za stáleho miešania ho rozpustíme mimo ohňa. Osolíme a pred podávaním dáme do omáčky nejemno nasekaný kôpor.
  4. Náš tip na víno k tomuto pokrmu: Rulandské šedé, 2007 výber z hrozna, Janoušek, Víno má zlatožltú farbu, sviežu citrusovú arómu, ktorú strieda medovosť, chlebovinka a vôňa tropického ovocia.