Thajské rezance

Thajské rezance vo woku

Autor receptu: shanshi

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zohrejeme približne 1 liter vody v hrnci alebo v rýchlovarnej kanvici. Rezance dáme do misy a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút odstáť.
  2. Ošúpeme cibuľu a cesnak a na jemno ich nasekáme. Cuketu prekrojíme na polovicu a nakrájame ju na tenké slížiky. Bravčové mäso nakrájame na tenké pásiky.
  3. Na panvici rozpálime arašidový olej. Cibuľu, cesnak a bravčové mäso za stáleho miešania opekáme do chrumkava. Zalejeme kokosovým mliekom a dochutíme zelenou karí pastou a rybacou omáčkou. Za stáleho miešania povaríme 5 minút, pridáme cuketu a ďalších 5 minút dovaríme. Pridáme sklené rezance a všetko dobre premiešame. Podávame s arašidmi.
  4. Shan'shi Tip: V Thajsku je jedlo podávané s vareným vajíčkom.