Thajské rezance
Thajské rezance vo woku
Autor receptu: shanshi
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Zohrejeme približne 1 liter vody v hrnci alebo v rýchlovarnej kanvici. Rezance dáme do misy a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút odstáť.
- Ošúpeme cibuľu a cesnak a na jemno ich nasekáme. Cuketu prekrojíme na polovicu a nakrájame ju na tenké slížiky. Bravčové mäso nakrájame na tenké pásiky.
- Na panvici rozpálime arašidový olej. Cibuľu, cesnak a bravčové mäso za stáleho miešania opekáme do chrumkava. Zalejeme kokosovým mliekom a dochutíme zelenou karí pastou a rybacou omáčkou. Za stáleho miešania povaríme 5 minút, pridáme cuketu a ďalších 5 minút dovaríme. Pridáme sklené rezance a všetko dobre premiešame. Podávame s arašidmi.
- Shan'shi Tip: V Thajsku je jedlo podávané s vareným vajíčkom.
|