Thajské oranžové karí ala Baska

Autor receptu: barborao

Suroviny na pripravy thajskych pochutok kupujem v azijskom/thajskom obchodiku, kde som si vypytala recept na thajske cervene kari. Inspirovana ich originalnym recpetom, pridavam vseliaku "europsku" zeleninu (sampiony, cukety, paprika, cele stuciky hrasku, ci fazule) obmienam podla toho co je v chladicke. Tento recept je vegetariansky, kedze som dneska nemala chut na masko. A preco oranzove? Lebo farba tohto kari je oranzova ;)

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme olej a pridame nadrobno nakrajanu cibulku a cerstvy zazvor, osmazime a pridame kari (curry) pastu, premiesame a osmazime.
  2. Prilejeme kokosove mlieko a rozmiesame, pridame hrncek vriacej vody. Prilozime bambusove klicky a vsetku zeleninu, ktoru sme pokrajali na kusky. Teda: hriby, cukety, papriku, thajske baklazany a chilli papricky v celku a vsetko premiesame. Varime na strednej teplote za neustaleho premiesavania 8 az 10 minut, aby nam zeleninka ostala trosku chrumkava.
  3. Do kari na zaver pridame struhany kokos (alebo kokosovy krem, ten som pouzila ja), thajske bazalkove listky v celku, kafir limetkove listy a rybiu omacku. Premiesame a odstavime.
  4. Servirujeme s ryzou. Dobru chut vegetarianom!