Moje obľúbené kuracie satay

2010 - bez fotky2010, 7. júna 2010
Moje obľúbené kuracie satay
Foto: 2010

Ke idete vecer po ulici v Thajsku tak na kazdom rohu rozvoniavaju tieto kuracie satay nie su to ziadne velke spizy ale male , Zobraziť celý popisKe idete vecer po ulici v Thajsku tak na kazdom rohu rozvoniavaju tieto kuracie satay nie su to ziadne velke spizy ale male , marinovane a cerstvo ugrilovane , podavane s arasidovou omackou. Garantovany uspech na kazdu grilovacku.

35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
marinada:
2  cm
3  lyzice
1
2  struciky
1/2 PL
3 lyzice
2 lyzice
1 lyzica
1 lyzica
1 lyzica
arasidova omacka:
1  hrncek
1/3  hrnceka
1/3  hrnceka
2  struciky
2  lyzice
2  lyzice
1 lyzica
1 lyzica
1/2 lyzicky
1 ks
2  lyzice




Postup

  1. 1

    Tento recept som nerobil ziadne kompromisy ,ziadne prisposobovanie do slovenskej kucharky tak ako je.Tak ako mi chuti.V thajsku je bezny zaklad 10 ingrediencii...Ziadne varenie omacky spravi sa a hned sa zje , cerstva. Tenke spizy najlepsie su bambusove dame namocit do vody cca 30 minut.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrajame na cca.2cm pasiky .Navliekame ich na tenke spizy cca. len 5-7 cm. Ziadne velke spajgle plne masa ktore sa nedaju opekat. Vsetky ingredience marinady dame do mixeru a zmixujeme.Spizy ponatierame marinadou a dame na plocho do misky alebo sacku a odlozime aspon na 1 hodinu do ladnicky.

  3. 3

    Do mixeru dame vsetky ingrediencie na omacku , ja mam radsej aby bolo arasidy citit ( aby boli chrumkave tak ich dam az posledne , daju sa nahradit chrumkavym arasidovym maslom).Omacka sa nevari, ked ju chceme redsiu pridame viac kokosoveho mlieka alebo vody.

  4. 4

    Grill potrieme troskou oleja a dame grilovat marinova spizy , otacame ako treba, plus potrieme troskou oleja. Servirujeme cerstve namocime do arasidovej omacky a cerstvym chlebom. Da sa tiez ako hlavne jedlo s jasminovou ryzou.

Diskusia k receptu

2010
misa, ... a ma to burakovu omacku, ja ju vzdy potom dam na chleba ked ostane.
tinca
@2010 joj keby sa tak dali potiahnuť z obrazovky, pekné a isto chutné
babav
To musi byt pochutka pre jazyk aj zaludok ;-) !
honestka
aj nase oblubene. tesim sa ked uz pride konecne leto a zacne v plnej parade BBQ.
alexdidi
tak toto vyzerá báječne...pri najbližšej grilovačke vyskúšam aspoň podľa nám dostupných surovín...asi to nebude až také fajné ako v Thajsku, ale za vyskúšanie to stojí...ďakujem
babidka
mnam , hned by som to vsetko spapkala / nechcem povedat rovno ze zozrala :-) / ...mam jeden recept aj ho obcas robievam , ale tvoj sa mi zda lepsi :-))))))
2010
alexdidi, ale bude , tam ide skor oto ze tie satay su mensie a ovela lepsie sa daju rychlo spravit.A to je uplne jasne ze sa to da zjednodusit a prisposobit omacku napriklad spravit bez tamarindu a rybacej omacky atd.
Inac ten olej na konci receptu ma byt na potieranie nie do omacky.
babav
@2010 , priznam sa ,ze namiesto kupovania vsetkych surovin
na omacku a marinadu,si radsej zajdeme na hotove , originalne thajske jedlo .Je to kombinacia jedinecnych chuti,ktore vo vasej domacnosti uz mate zrejme opakovane vyskusane a oblubene ;-) .
2010
babav,
uplne suhlasim lacnejsie je ist do restauracie na jedno razove pouzitie, mame to vsetko doma alebo v zahrade ( zazvor zo zahrady , citronova trava , limetka, koriandrova vnat,cerstve chilli).
tinca
@babav , ale veď ty si sprav z dostupných surovín napr.potrieť gril-marinádou, mne sa ale páči ten nápad napichovania malých kúskov, sú to také zlaté jednohubky.
barborao
toto naozaj lubim. je to u mna zaruceny vyber predjedla v thajskych restauraciach. este som sa vsak nepokusala robit ich doma. dakujem za recept!! :)
tatranka
Určite je recept výborný.Len málo z potrebných ingrediencií sa nachádza v mojej špajzičke.Hneď by som ho vyskúšala.
2010
A takto ich robia profici na ulici...


2010
A s chladnym Tigrom chutia este lepsie :-)


slavka2012
Super, vdaka! Kedze nemam moznost ist hocikedy do thajskej ci indonezskej restauracie, prakticke informacie o priprave takychto exotickych jedal su pre mna velmi cenne. V kucharskych knihach to niekedy vyzera ovela zlozitejsie.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia