Ke idete vecer po ulici v Thajsku tak na kazdom rohu rozvoniavaju tieto kuracie satay nie su to ziadne velke spizy ale male , Zobraziť celý popisKe idete vecer po ulici v Thajsku tak na kazdom rohu rozvoniavaju tieto kuracie satay nie su to ziadne velke spizy ale male , marinovane a cerstvo ugrilovane , podavane s arasidovou omackou. Garantovany uspech na kazdu grilovacku.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| marinada: | |
| 2 cm | 
                                                             | 
                                                    
| 3 lyzice | 
                                                             | 
                                                    
| 1 | 
                                                             | 
                                                    
| 2 struciky | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 lyzice | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lyzice | 
                                                             | 
                                                    
| 1 lyzica | 
                                                             | 
                                                    
| 1 lyzica | 
                                                             | 
                                                    
| 1 lyzica | 
                                                             | 
                                                    
| arasidova omacka: | |
| 1 hrncek | 
                                                             | 
                                                    
| 1/3 hrnceka | 
                                                             | 
                                                    
| 1/3 hrnceka | 
                                                             | 
                                                    
| 2 struciky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lyzice | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lyzice | 
                                                             | 
                                                    
| 1 lyzica | 
                                                             | 
                                                    
| 1 lyzica | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 lyzicky | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lyzice | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Tento recept som nerobil ziadne kompromisy ,ziadne prisposobovanie do slovenskej kucharky tak ako je.Tak ako mi chuti.V thajsku je bezny zaklad 10 ingrediencii...Ziadne varenie omacky spravi sa a hned sa zje , cerstva. Tenke spizy najlepsie su bambusove dame namocit do vody cca 30 minut.
- 2
 Kuracie prsia nakrajame na cca.2cm pasiky .Navliekame ich na tenke spizy cca. len 5-7 cm. Ziadne velke spajgle plne masa ktore sa nedaju opekat. Vsetky ingredience marinady dame do mixeru a zmixujeme.Spizy ponatierame marinadou a dame na plocho do misky alebo sacku a odlozime aspon na 1 hodinu do ladnicky.
- 3
 Do mixeru dame vsetky ingrediencie na omacku , ja mam radsej aby bolo arasidy citit ( aby boli chrumkave tak ich dam az posledne , daju sa nahradit chrumkavym arasidovym maslom).Omacka sa nevari, ked ju chceme redsiu pridame viac kokosoveho mlieka alebo vody.
- 4
 Grill potrieme troskou oleja a dame grilovat marinova spizy , otacame ako treba, plus potrieme troskou oleja. Servirujeme cerstve namocime do arasidovej omacky a cerstvym chlebom. Da sa tiez ako hlavne jedlo s jasminovou ryzou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Inac ten olej na konci receptu ma byt na potieranie nie do omacky.
na omacku a marinadu,si radsej zajdeme na hotove , originalne thajske jedlo .Je to kombinacia jedinecnych chuti,ktore vo vasej domacnosti uz mate zrejme opakovane vyskusane a oblubene ;-) .
uplne suhlasim lacnejsie je ist do restauracie na jedno razove pouzitie, mame to vsetko doma alebo v zahrade ( zazvor zo zahrady , citronova trava , limetka, koriandrova vnat,cerstve chilli).