Thai Chicken Satay

Autor receptu: mardo

Ako som bol už písal, tieto prsíčka sa mi dostali do rúk po tom, ako som vykostil kura na slepačiu polievočku. Robil som to deň pred varením, takže som mal čas si to pripraviť.

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Poviem Vám ingrediencie. Na marinádu som použil, na dva prsia cca 70ml sójovej omáčky, vodu, jednu limetku, cesnak, jarnú cibuľku, zázvor a chilli. Do misky nakrájame prsia na pásiky, ani hrubé ani tenké, také akurát. Pridáme sójovú omáčku, šťavu z limetky, približne dve polievkové lyžice, na malé kocky nakrájané dva stúčiky cesnaku, nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný zázvor, tiež dve lyžice; jednu lyžicu nakrájaného chilli a vodu, tiež dve lyžice. Premiešame a marínujeme do rána. Na druhý den masko len sprudka orestujeme. Ako prílohu som zvolil basmatti ryžu. Mäso po naservírovaní na tanier polejeme marinádou. Nech Vám chutí!
  2. varim
  3. varim