Terinka s hruškovým pyré

Autor receptu: redakcia

10
porcií
80 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Čokolády postupne rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s horúcou smotanou a likérmi v uvedených pomeroch. Začneme horkou čokoládou a nalejeme ju do pripravenej formy s rozmermi 10 x 30 cm, ktorú sme predtým vyložili papierom na pečenie alebo fóliou na potraviny, a dáme asi na jeden a pol hodiny do chladničky stuhnúť. Rovnako pokračujeme s bielou a nakoniec s mliečnou čokoládou. Vrstvíme ich na seba. Dáme na noc do mrazničky a na druhý deň terinku nakrájame.
  2. Hruškové pyré: Vo vode rozpustíme cukor a pridáme škoricu. Olúpané a rozštvrtené hrušky bez jadrovníka dáme na plech, podlejeme ochutenou vodou a pečieme 20 minút pri 180 °C domäkka. Potom hrušky vyberieme, vložíme do mixéra, pridáme víno, limetkovú šťavu a dobre rozmixujeme.
  3. Šampanský kaviár: Olej dáme na 3 hodiny do mrazničky. Šumivé víno nalejeme do kastróla, necháme zovrieť, pridáme agar, prevaríme 2 minúty, odstavíme a precedíme. Víno postupne prelejeme do injekčnej striekačky a po kvapkách striekame do pripraveného vychladeného oleja.