Teľacie ragú so šampiňónmi a špenátovými palacinkami
Ľubomír Galbavý a Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 15. novembra 2015
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 15. novembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g (alebo stehno) |
|
100 g |
|
200 g |
|
25 g |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
250 ml |
|
200 ml |
|
|
|
Palacinky: | |
100 g |
|
4 ks |
|
0,5 l |
|
štipka |
|
300 g |
|
|
Postup
-
1
Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vývarom, vínom a smotanou, povaríme, pridáme udusené šampiňóny a na rezance pokrájané upečené teľacie mäso. Pridáme korenie, soľ a nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
- 2
Palacinky: Špenát rozmixujeme, pridáme vajcia, mlieko, celozrnnú múku, soľ a z pripraveného cesta upečieme tenké palacinky. Pečieme ich na panvici s trochou oleja a nesmú hnednúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu