Teľacie pľúca na smotane

Autor receptu: eraserhead

prípadne vyskúšajte niečo iné

4
porcie
5 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pľúca spolu so zeleninou, soľou a korením dáme variť do studenej vody, (keď voda zovrie môžete túto vyliať pľúca opláchnuť a dať opäť variť do studenej vody, v tomto prípade zeleninu a korenia pridáme až na druhý krát) a na slabom ohni varíme asi 2 hodiny. Uvarené pľúca vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté zbavíme dýchacích trubíc a nakrájame na kocky. Zeleninu a časť pľúc rozmixujeme s pridaním naberačky vývaru do hladka.
  2. V inom hrnci privedieme oba druhy smotany k varu a pridáme rozmixované pľúca so zeleninou. Opätovne privedieme do varu a pridáme nakrájané pľúca, povaríme 5 minút dochutíme octom, cukrom a soľou. Na tanieri ozdobíme domácou knedľou.