Teľacia sviečková s ružičkovým kelom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na sviatočný obed som pripravila teľaciu sviečkovú, ktorú som pošas dusenia podliala červeným vínom a dusila s ružičkovým kelom..

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Teľacie mäso som umyla, osušila... na panvicu som dala roztopiť pol lyžice bravčovej masti z mangalice a keď bola masť horúca, vložila som mäsko...opiekla som ho zo všetkých strán..
  2. do rajnice som vyliala výpek, pridala som ešte pol lyžice masti a keď sa roztopila, pokrájala som do nej cibuľu a cesnak na väčšie kusy...k opečenej cibuli som pridala červenú mletú papriku a všetko som podliala vínom...do takto pripraveného základu som vložila mäso...mäso som nekrájala , vložila som ho v celosti..
  3. teraz som ho osolila,okorenila,pridala som celú rascu...zakryla pokrievkou a pomaly dusila ..
  4. a pridala som ružičkový kel...všetko som spolu dusila až do mäkka.. hotové mäsko som vybrala zo šťavy, pokrájala som ho na plátky.. takto dusené mäsko je šťavnaté...
  5. z mrazničky som vybrala knedlík, prihriala som ho a uložila hotové jedlo na taniere...prejem vám dobrú chuť..