Teľací Wiener schnitzel (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Teľacie stehno odblaníme a narežeme na plátky. Jemne naklepeme, narežeme, osolíme a okoreníme.
  2. Obalíme v trojobale – múka, vajcia, strúhanka, ale neriedime vajce mliekom tak ako pri slovenskom tradičnom rezni.
  3. Vypražíme na bravčovej masti; známkou „pravosti“ rezňa je bublina. Podávame s rezom citróna a vetvičkou petržlenovej vňate.
  4. NÁŠ TIP: K viedenskému rezňu patrí zemiakový šalát. Pripravíme ho z tzv. šalátových zemiakov. Za tepla ich krájame na tenké plátky rovno do nálevu z teplého hovädzieho vývaru či bujónu, octu, cukru, horčice, soli, bieleho korenia, stolového oleja a nakrájanej červenej cibule. Na záver pokvapkáme tekvicovým olejom.