Teľací rib eye steak s uhorkovými linguinami
Autor receptu: redakcia
Steaky sú veľmi moderné a „in“. Ale aj pri takej klasike, akou sú obaľované rezne, sa dá experimentovať a pripravovať ich z rôznych druhov mäsa či na rôzne spôsoby.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr pripravíme pesto: Oblanšírujeme bazalkové listy (krátko ponoríme do vriacej vody a hneď rýchlo schladíme). Na suchej panvici opečieme píniové oriešky a necháme ich vychladnúť. V miske rozmixujeme oblanšírovanú bazalku a píniové oriešky. Pomaly pridávame olej, neskôr parmezán a cesnak, premixujeme. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Očistíme šalátovú uhorku, nakrájame ju na tenké pásiky a po dĺžke z nej krájame linguine.
- Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené.
- Mäso z oboch strán osolíme a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Z každej strany opekáme približne 3 – 4 minúty (podľa želaného stupňa prepečenia), potom ho vyberieme, okoreníme podľa chuti a necháme odpočívať na teplom mieste. Počas prípravy mäsa zamiešame uhorkové linguine s pripraveným pestom.