Teľací paprikáš s haluškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najemno nakrájanú červenú cibuľu opražíme na masti, pridáme pretlačený cesnak, posypeme mletou paprikou. Zalejeme trochou vody a necháme zovrieť.
  2. Pridáme umyté, na kúsky nakrájané teľacie mäso. Osolíme, na rýchlom ohni dusíme, občas zamiešame, keď sa šťava zredukuje, podlejeme trochou vody. Keď mäso trocha zmäkne, pridáme na pásiky nakrájanú papriku a paradajky.
  3. Predtým, ako mäso úplne zmäkne, vymiešame kyslú smotanu a smotanu na šľahanie s trochou múky a pridáme do perkeltu. Varíme, kým mäso úplne zmäkne. Podávame s haluškami, ozdobíme trochou kyslej smotany, nakrájanou paprikou a paradajkou.