Teľací chrbát
Teľací chrbát v zelenom korení (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 55 °C |
Postup- Teľací chrbát očistíme, rozdelíme na 4 časti, posolíme a potrieme podrveným zeleným korením.
- Takto opracované a ochutené mäso vložíme do vrecka na vákuovanie, pridáme maslo a odsajeme vzduch. Vákuované mäso vložíme do sous vide a varíme pri 55 °C asi 30 minút. (Pozn. red.: Sous vide je metóda prípravy pokrmu, kedy sa suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je odsatý vzduch a následne sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota.)
- Z ružičkového kelu odstránime hlúbiky, pokrájame a varíme v smotane do zmäknutia. Pridáme soľ a korenie.
- Teľacie mäso vyberieme z vákuovacieho vrecka, sprudka opečieme na panvici s olejom a podávame na dusenom keli.
|