Teľací chrbát

Teľací chrbát v zelenom korení (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 55 °C

Postup

  1. Teľací chrbát očistíme, rozdelíme na 4 časti, posolíme a potrieme podrveným zeleným korením.
  2. Takto opracované a ochutené mäso vložíme do vrecka na vákuovanie, pridáme maslo a odsajeme vzduch. Vákuované mäso vložíme do sous vide a varíme pri 55 °C asi 30 minút. (Pozn. red.: Sous vide je metóda prípravy pokrmu, kedy sa suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je odsatý vzduch a následne sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota.)
  3. Z ružičkového kelu odstránime hlúbiky, pokrájame a varíme v smotane do zmäknutia. Pridáme soľ a korenie.
  4. Teľacie mäso vyberieme z vákuovacieho vrecka, sprudka opečieme na panvici s olejom a podávame na dusenom keli.