Tekvicový závin

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009
10 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 PL
50 g
1 KL
200 ml
3 ks
4 PL
500 g
300 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Tekvicu nastrúhame, osolíme a pol hodiny necháme stáť.

  2. 2

    Šťavu, ktorá vytečie, zlejeme a tekvicu zmiešame s tvarohom, kyslou smotanou, vajcami a kukuričnou múkou.

  3. 3

    Do preosiatej múky pridáme vajce, olej a soľ. Prilejeme trochu vody a vypracujeme cesto. Zamiesené cesto natenko vyvaľkáme.

  4. 4

    Potrieme ho plnkou a zvinieme. Závin dáme na plech vymastený maslom, navrch rozhodíme niekoľko kúskov masla a pri teplote 180°C pečieme asi 10 minút.

  5. 5

    Vyberieme, polejeme zmesou žĺtka a kyslej smotany a upečieme do zlatohneda. Závin podávame teplý.

Diskusia k receptu

Vymazať
ancicka
Zaujímava plnka,ale bodu 4 a 5 nerozumiem.
Na závin rozhodiť maslo a potom poliať smotanou.
Vymazať
mikat
Neviem teda, ako má vyzerať tento závin a či ho vôbec niekto vyskúšal, ale recept je podľa mojej skúsenosti nepoužiteľný! Plnka riedka, cesto tvrdé (z takého cesta robím placky). Musela som pridať 2 pudingy, aby sa plnka vôbec udržala na ceste. Škoda použitých surovín...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia