10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Tekvicu nastrúhame, osolíme a pol hodiny necháme stáť.
- 2
Šťavu, ktorá vytečie, zlejeme a tekvicu zmiešame s tvarohom, kyslou smotanou, vajcami a kukuričnou múkou.
- 3
Do preosiatej múky pridáme vajce, olej a soľ. Prilejeme trochu vody a vypracujeme cesto. Zamiesené cesto natenko vyvaľkáme.
- 4
Potrieme ho plnkou a zvinieme. Závin dáme na plech vymastený maslom, navrch rozhodíme niekoľko kúskov masla a pri teplote 180°C pečieme asi 10 minút.
- 5
Vyberieme, polejeme zmesou žĺtka a kyslej smotany a upečieme do zlatohneda. Závin podávame teplý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na závin rozhodiť maslo a potom poliať smotanou.