Tekvicový prívarok s duseným mäsom

Autor receptu: mmiro

Jeseň je časom tekvíc, tak pridávam do zbierky aj ja receptík ako sa mne páči.

6-8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu (ja som použil odrodu Butternut) nastrúhať na hrubo, trochu posoliť a nechať pár minút odležať.
  2. 2 väčšie cibule nakrájať najemno a osmažiť na troche olivového oleja. Pridať nastrúhanú tekvicu. Podliať trochou vody, aby sa nezačala pripalovať. Vody nedávať veľa 1 dcl úplne stačí. Tekvica sama pustí dosť. Za občasného premiešania priviesť k varu. Pridať 1 kocku zeleninového bujónu a variť asi 30 min.
  3. Kým sa uvarí môžme pripraviť mäsko. 1 väčšiu cibuľu nakrájať najemno a osmahnúť na olivovom oleji. Stiahnuť z oheňa a pridať 2PL mletej červenej papriky sladkej. Vrátiť na oheň a nejakú pol minutku smažiť. Pridať mäso na kocky a chvíľu smažiť aby sa zatiahlo.
  4. Podliať vodou, pridať rascu, soľ, korenie a rozmarín. Pomaly dusiť kým mäso nezmekne.
  5. Spraviť z mlieka, smotany a 3 PL hl. múky zátrepku. Naliať do uvarenej tekvice, pridať kôpor a nechať preisť varom. Nakoniec posoliť a dochutiť octom podľa chuti.
  6. Podávať s varenými zemiakmi, alebo čerstvým chlebom. Dobrú chut!