Tekvicový prívarok s duseným mäsom
Autor receptu: mmiro
Jeseň je časom tekvíc, tak pridávam do zbierky aj ja receptík ako sa mne páči.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu (ja som použil odrodu Butternut) nastrúhať na hrubo, trochu posoliť a nechať pár minút odležať.
- 2 väčšie cibule nakrájať najemno a osmažiť na troche olivového oleja. Pridať nastrúhanú tekvicu. Podliať trochou vody, aby sa nezačala pripalovať. Vody nedávať veľa 1 dcl úplne stačí. Tekvica sama pustí dosť. Za občasného premiešania priviesť k varu. Pridať 1 kocku zeleninového bujónu a variť asi 30 min.
- Kým sa uvarí môžme pripraviť mäsko.
1 väčšiu cibuľu nakrájať najemno a osmahnúť na olivovom oleji. Stiahnuť z oheňa a pridať 2PL mletej červenej papriky sladkej. Vrátiť na oheň a nejakú pol minutku smažiť. Pridať mäso na kocky a chvíľu smažiť aby sa zatiahlo.
- Podliať vodou, pridať rascu, soľ, korenie a rozmarín. Pomaly dusiť kým mäso nezmekne.
- Spraviť z mlieka, smotany a 3 PL hl. múky zátrepku. Naliať do uvarenej tekvice, pridať kôpor a nechať preisť varom. Nakoniec posoliť a dochutiť octom podľa chuti.
- Podávať s varenými zemiakmi, alebo čerstvým chlebom.
Dobrú chut!