Tekvicový koláč s mascarpone penou
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 30. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Koláč: | |
2 ks |
|
0,25 l |
|
250 g |
|
1 ČL |
|
250 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
600 g, strúhaná |
|
Syrová pena: | |
200 g, alebo iný podobný syr |
|
125 g |
|
60 g |
|
1 ČL |
|
20 g |
|
štipka |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme ručným mixérom na hustú penu. Pridáme olej a šľaháme ďalej. V druhej miske si pripravíme všetky suché suroviny a pomaly prisypávame do cesta. Ak je to všetko spojené, pridáme nastrúhanú tekvicu a ručne premiešame. Plech na pečenie, najlepšie polovičný pre výšku koláča, vystelieme mastným papierom, nalejeme cesto, pečieme pri 180 oC 45 minút.
- 2
Pena: do nádoby dáme krémový syr, cukry, citrónovú šťavu a soľ. Dobre vymixujeme, ale pozor, nie príliš dlho, aby sa to nezrazilo. V druhej nádobe vyšľaháme smotanu na šľahanie. Ak je smotana hotová, spojíme obidve nádoby do jednej jemným zamiešaním. Dáme stuhnúť do chladničky. Granátové jablko prerežeme na polovičku, vydlabeme jednotlivé semiačka a podávame spolu s koláčom a penou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu