Tekvicový koláč s mascarpone penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme ručným mixérom na hustú penu. Pridáme olej a šľaháme ďalej. V druhej miske si pripravíme všetky suché suroviny a pomaly prisypávame do cesta. Ak je to všetko spojené, pridáme nastrúhanú tekvicu a ručne premiešame. Plech na pečenie, najlepšie polovičný pre výšku koláča, vystelieme mastným papierom, nalejeme cesto, pečieme pri 180 oC 45 minút.
  2. Pena: do nádoby dáme krémový syr, cukry, citrónovú šťavu a soľ. Dobre vymixujeme, ale pozor, nie príliš dlho, aby sa to nezrazilo. V druhej nádobe vyšľaháme smotanu na šľahanie. Ak je smotana hotová, spojíme obidve nádoby do jednej jemným zamiešaním. Dáme stuhnúť do chladničky. Granátové jablko prerežeme na polovičku, vydlabeme jednotlivé semiačka a podávame spolu s koláčom a penou.