« Naspäť na tento recept

Tekvicovo-pekanová tortička v makovej omáčke verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Vajcia vyšľaháme s hnedým cukrom a so slnečnicovým olejom. Potom primiešame hladkú múku, strúhanú tekvicu, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, mletú škoricu a polovicu drvených pekanových orechov. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160 °C asi 45 minút.

Po vychladnutí pokrájame na kocky alebo pomocou pohára vykrojíme tortičky. Boky obalíme druhou polovicou drvených orechov. Dozdobíme rozpustenou bielou čokoládou a ovocím.

Maková omáčka: Smotanu zvaríme na polovicu. Primiešame práškový cukor a mak. Odstavíme z ohňa, všľaháme žĺtky a omáčku necháme vychladnúť.

Suroviny




10
porcií
30
minút
príprava
45
minút
na 160 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist