Tekvicový zákusok
Tekvicovo-pekanová tortička v makovej omáčke
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
30 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup- Vajcia vyšľaháme s hnedým cukrom a so slnečnicovým olejom. Potom primiešame
hladkú múku, strúhanú tekvicu, kypriaci
prášok, sódu bikarbónu, mletú škoricu a polovicu drvených pekanových orechov. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme
v rozohriatej rúre pri teplote 160 °C asi 45 minút.
- Po vychladnutí pokrájame na kocky alebo pomocou
pohára vykrojíme tortičky. Boky obalíme druhou
polovicou drvených orechov. Dozdobíme
rozpustenou bielou čokoládou a ovocím.
- Maková omáčka: Smotanu zvaríme na polovicu.
Primiešame práškový cukor a mak. Odstavíme
z ohňa, všľaháme žĺtky a omáčku necháme
vychladnúť.
|