Tekvicové muffiny z pečenej tekvice Hokkaido fotorecept
Foto: skatulka
Aktuálne frčia takéto jesenné tekvicové recepty na sladké maškrty. Toto je môj prvý pokus a koláčiky sú naozaj výborné a šťavnaté.
20
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Tekvicové pyré si pripravíme, tak že jednu menšiu tekvicu hokaido pokrájame aj so šupou na kocky a pečieme na 200 °C asi 20 minút. Následne rozmixujeme.
- 2
Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Pridáme olej a kyslú smotanu.
- 3
Potom pridáme sypké suroviny: múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
- 4
Nakoniec pridáme polovicu na malé kúsky pokrájanej čokolády.
- 5
Následne rozdelíme cesto na 12 castí. Ja som do každej ešte vložila zvyšnú polovicu čokolády.
- 6
Pečieme na 180 °C 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu