Tekvicové muffiny s punčovou polevou a orieškami
			   Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 2. augusta 2019
		   
		   cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 2. augusta 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 110 g | 
                                                             | 
                                                    
| 110 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 130 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 5 pl (alebo biely jogurt) | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| Punčová poleva: | |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL horúca | 
                                                             | 
                                                    
| pár kvapiek | 
                                                             | 
                                                    
| 1 kvapka | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Tekvicu očistíme a postrúhame. V nádobe zmiešame hladkú a polohrubú múku, prášok do pečiva, hnedý a vanilkový cukor, vajcia, olej, štipku soli, kyslú smotanu alebo jogurt a nastrúhanú tekvicu.
- 2
 Do hmoty pridáme tri druhy nasekanej čokolády (po 50 g), naplníme muffinové formy alebo košíčky a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30-40 minút.
- 3
 Punčová poleva: Bielok vyšľaháme s troškou cukru na sneh, pridáme zvyšný cukor a rozpustenú Ceru, vodu, arómu a kvapku červeného farbiva. Polejeme vychladnuté úpečené muffiny a posypeme posekanými orieškami v karameli.
Tiež tekvicové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu