Tekvicové muffiny
Tekvicové muffiny

Tekvicové muffiny s punčovou polevou a orieškami

Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 2. augusta 2019
Tekvicové muffiny s punčovou polevou a orieškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
110 g
110 g
1/2 bal.
130 g
1 PL
2 ks
100 ml
5 pl (alebo biely jogurt)
50 g
50 g
50 g
Punčová poleva:
50 g
200 g
1 ks
1 PL horúca
pár kvapiek
1 kvapka
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme a postrúhame. V nádobe zmiešame hladkú a polohrubú múku, prášok do pečiva, hnedý a vanilkový cukor, vajcia, olej, štipku soli, kyslú smotanu alebo jogurt a nastrúhanú tekvicu.

  2. 2

    Do hmoty pridáme tri druhy nasekanej čokolády (po 50 g), naplníme muffinové formy alebo košíčky a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30-40 minút.

  3. 3

    Punčová poleva: Bielok vyšľaháme s troškou cukru na sneh, pridáme zvyšný cukor a rozpustenú Ceru, vodu, arómu a kvapku červeného farbiva. Polejeme vychladnuté úpečené muffiny a posypeme posekanými orieškami v karameli.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia