Tekvicové gnocchi
Tekvicové gnocchi

Tekvicové gnocchi bez lepku so šalviovou omáčkou

novalim - fotkanovalim, 12. novembra 2021. Komerčný recept.
Tekvicové gnocchi bez lepku so šalviovou omáčkou
Foto: novalim

Talianske halušky gnocchi určite všetci poznáte. Dajú sa využiť tak v slanej ako i v sladkej kuchyni. My sme pre vás pripravili ich zaujímavejšiu Zobraziť celý popisTalianske halušky gnocchi určite všetci poznáte. Dajú sa využiť tak v slanej ako i v sladkej kuchyni. My sme pre vás pripravili ich zaujímavejšiu verziu, pridali sme do nich totiž obľúbenú tekvicu. Z našej bezlepkovej zmesi Halušky ich máte hotové raz-dva. K tomu ešte rýchlu šalviovú omáčku a dokonalý obed či večera je na stole.
Zdroj: www.novalim.sk

3
porcie
45 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na tekvicové gnocchi:
1 ks (alebo hokkaido)
1 bal.
400 ml studená
trocha (na pomúčenie dosky)
Na omáčku:
150 g
100 ml
1 hrsť lístkov (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky. Dáme do hrnca s vodou a uvaríme do mäkka. Uvarenú tekvicu scedíme a rozmixujeme ponorným mixérom na pyré. Haluškovú zmes vysypeme do väčšej misy, pridáme studenú vodu a premiešame.

  2. 2

    Pridáme 2 PL tekvicového pyré a mixérom alebo varechou vypracujeme cesto. Preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť premiesime a ušúľame na dlhý pásik, ktorý krájame na malé rovnaké kúsky. Tie potom upravíme do oválu a každý vidličkou pritlačíme, aby sme získali typický tvar pre gnocchi. Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode približne 3-4 minúty, sledujeme, aby sa nerozvarili.

  3. 3

    Pripravíme si omáčku. Do menšieho hrnca dáme roztopiť maslo, do ktorého vsypeme umytú, osušenú a na drobnejšie nakrájanú šalviu. Trochu opražíme, pozor, aby sa nespálila, zalejeme vínom a za stáleho miešania necháme zredukovať. Trvá to pár minút.

  4. 4

    Uvarené gnocchi scedíme a na tanieri prelejeme šalviovou omáčkou. Môžeme ozdobiť ešte lístkami čerstvej šalvie.

Diskusia k receptu