Tekvicová štrúdľa
Yasen Petkov
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 16. marca 2014
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 16. marca 2014
Foto: Robert Hüttner
16-20
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 230 °C
na 230 °C
Postup
-
1
Tekvicu očistíme od šupky a semienok a najemno nastrúhame. V hrnci zohrejeme slnečnicový olej, pridáme tekvicu a podusíme na miernom ohni. Odstavíme a necháme 5 minút odstáť, aby vychladla. Pridáme oriešky, kryštálový cukor, škoricu a strúhanku. Premiešame.
- 2
Na pracovnej doske rozložíme cesto a potrieme ho roztopeným maslom. Natrieme tekvicovú plnku a začneme skrúcať ako roládu. Roládu zakrútime na slimáka a dáme na vymastený plech. Takto postupujeme, kým neminieme plnku a cesto.
- 3
Štrúdľu pečieme, kým nebude mať hnedú farbu v rozohriatej rúre na 230 °C asi 20 – 30 minút. Po vytiahnutí z rúry ju chladíme 15 až 20 minút. Následne posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/grecky-slany-kolac-z-tekvice-/7...
ale tym ze som skoncil so sladkym, greci maju este jeden dobry tekvicovy kolac
www.olivetomato.com/wholesome-and-simple-greek-island-pumpk...