Tekvicová štrúdľa

Yasen Petkov
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 16. marca 2014
Tekvicová štrúdľa
Foto: Robert Hüttner
16-20
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 230 °C

Suroviny

100 ml
350 - 250 g
250 g
1,5 kg
100 g
50 g
150 g
10 g
100 g (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme od šupky a semienok a najemno nastrúhame. V hrnci zohrejeme slnečnicový olej, pridáme tekvicu a podusíme na miernom ohni. Odstavíme a necháme 5 minút odstáť, aby vychladla. Pridáme oriešky, kryštálový cukor, škoricu a strúhanku. Premiešame.

  2. 2

    Na pracovnej doske rozložíme cesto a potrieme ho roztopeným maslom. Natrieme tekvicovú plnku a začneme skrúcať ako roládu. Roládu zakrútime na slimáka a dáme na vymastený plech. Takto postupujeme, kým neminieme plnku a cesto.

  3. 3

    Štrúdľu pečieme, kým nebude mať hnedú farbu v rozohriatej rúre na 230 °C asi 20 – 30 minút. Po vytiahnutí z rúry ju chladíme 15 až 20 minút. Následne posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

tiginko
poprosím o dekódovaciu šifru na suroviny, ďakujem
lidia3
to su nejake nove metody pisania surovin?-nerozumiem tomu
hanak
Nadherny recept. Davam zasluzenych 5*:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia