Tekvicová štrúdľa
Autor receptu: redakcia
16-20 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 230 °C |
Postup- Tekvicu očistíme od šupky a semienok a najemno nastrúhame. V hrnci zohrejeme slnečnicový olej, pridáme tekvicu a podusíme na miernom ohni. Odstavíme a necháme 5 minút odstáť, aby vychladla. Pridáme oriešky, kryštálový cukor, škoricu a strúhanku. Premiešame.
- Na pracovnej doske rozložíme cesto a potrieme ho roztopeným maslom. Natrieme tekvicovú plnku a začneme skrúcať ako roládu. Roládu zakrútime na slimáka a dáme na vymastený plech. Takto postupujeme, kým neminieme plnku a cesto.
- Štrúdľu pečieme, kým nebude mať hnedú farbu v rozohriatej rúre na 230 °C asi 20 – 30 minút. Po vytiahnutí z rúry ju chladíme 15 až 20 minút. Následne posypeme práškovým cukrom.
|