Tekvicová polievka

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. V hrnci necháme rozpustiť maslo, v ktorom si spražíme očistenú, na kocky nakrájanú maslovú tekvicu, cibuľu a pór. Takto to necháme variť na pomalom plyne za občasného miešania asi 7 – 10 minút.
  2. Pridáme cukor a na plátky nakrájaný cesnak, ešte chvíľu povaríme a zalejeme vývarom, v ktorom necháme zeleninu rozvariť.
  3. Ručným mixérom polievku rozmixujeme – ak sa polievka zdá riedka, pridáme nakrájaný uvarený zemiak, ktorý poslúži na zahustenie polievky a necháme chvíľu povariť.
  4. Podľa chuti dochutíme a hotovú polievku ozdobíme čajovou lyžičkou crème fraîche, petržlenovou vňaťou a tekvicovým olejom.