Foto: daniella9
Síce to nie je úplne v súlade s princípmi raw stravy, ale zaradila som ju do tejto kategorie:-) Tekvica chutí sladko (a mne Zobraziť celý popisSíce to nie je úplne v súlade s princípmi raw stravy, ale zaradila som ju do tejto kategorie:-) Tekvica chutí sladko (a mne osobne pripomenula mango...:-)), takže pre niektorých to môže v skutku nezvyčajné...Kto je však otvorený novým chutiam, naučí sa na ňu celkom rýchlo.
príprava
Postup
-
1
Tekvicu očistíme a nakrájame. Polovicu nastrúhame na široko a polovicu pokrájame na malé kocky. Nakockovanú tekvicu dáme do parného kúpeľa a necháme ju tam kým nezmäkne. Cibuľu nakrájame na drobno.
-
2
Približne 3/4 nakockovanej tekvice rozmixujeme s trochou vody a asi tak 1/3 postrúhanej dužiny (aby z nej zostala taká kašička). Pridáme cibuľu a zvyšnú dužinu. Premiešame.
-
3
Zmiešame šťavu z limety, olej, cukor, soľ, korenie a balzamikový ocot (podľa vlastnej chuti) a týmto dresingom ochutíme tekvicu. Nakoniec ešte pridáme nasekanú bazalku - zelenú a fialovú. Premiešame a dáme vychladiť do chladničky.
-
4
Podávame s nejakým dobrým chrumkavým pečivom. HoTovo, dobrú chuť:-)
dakujem:-)
dúfam, že vám bude chutiť:-)