Tekvicová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: daniella9

Síce to nie je úplne v súlade s princípmi raw stravy, ale zaradila som ju do tejto kategorie:-) Tekvica chutí sladko (a mne osobne pripomenula mango...:-)), takže pre niektorých to môže v skutku nezvyčajné...Kto je však otvorený novým chutiam, naučí sa na ňu celkom rýchlo.

60 minút
príprava

Postup

  1. Tekvicu očistíme a nakrájame. Polovicu nastrúhame na široko a polovicu pokrájame na malé kocky. Nakockovanú tekvicu dáme do parného kúpeľa a necháme ju tam kým nezmäkne. Cibuľu nakrájame na drobno.
  2. Približne 3/4 nakockovanej tekvice rozmixujeme s trochou vody a asi tak 1/3 postrúhanej dužiny (aby z nej zostala taká kašička). Pridáme cibuľu a zvyšnú dužinu. Premiešame.
  3. Zmiešame šťavu z limety, olej, cukor, soľ, korenie a balzamikový ocot (podľa vlastnej chuti) a týmto dresingom ochutíme tekvicu. Nakoniec ešte pridáme nasekanú bazalku - zelenú a fialovú. Premiešame a dáme vychladiť do chladničky.
  4. Podávame s nejakým dobrým chrumkavým pečivom. HoTovo, dobrú chuť:-)