Tavuklu yeşil fasulye

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 19. júna 2012

Ďalšie jedlo, ktoré chutí oveľa lepšie ako vyzerá :) Dusená zelená fazuľka s kuracím mäsom a cícerom. V tomto sparnom počasí chutí najlepšie vychladené Zobraziť celý popisĎalšie jedlo, ktoré chutí oveľa lepšie ako vyzerá :) Dusená zelená fazuľka s kuracím mäsom a cícerom. V tomto sparnom počasí chutí najlepšie vychladené na izbovú teplotu. Môže sa podávať s dusenou ryžou, bulgurom, či len tak samotné, prípadne s bielym jogurtom.

3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 veľká
2 strúčiky
50 ml
4 ks
1 pohár
300 g
1 PL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso bez kosti a kože umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Premiešame s paprikovou pastou a kvapkou oleja. Necháme chvíľu odpočívať v chlade.

  2. 2

    Paradajky ošúpeme (sparíme vriacou vodou), nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme nadrobno, fazuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na 4 - 5 cm kúsky. Pripravíme si cícer (použila som mrazený).

  3. 3

    V hrnci zohrejeme olej a opekáme cibuľu do sklovita. Pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľku opekáme. Vložíme kuracie mäso a na silnom plameni opečieme, až sa mäso zatiahne. Chvíľu podusíme vo vlastnej šťave a potom pridáme fazuľku, cícer a nakrájané paradajky. Zastrekneme citrónovou šťavou (tej sa netreba báť, pokojne aj z jedného citróna) a podlejeme vodou. Osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka, asi 30 minút.

  4. 4

    Na záver ochutíme chilli korením a sušenou mätou. Hotové jedlo necháme trocha vychladnúť.Je to ozaj výborná voľba ak máte chuť v lete na niečo varené, ale pritom ľahké a svieže. Dobrú chuť! :)

    Tavuklu yeşil fasulye  - obrázok 4

Diskusia k receptu

jatanika
fazuľkové struky, cícer a paradajky som už kombinovala .... pridám mäso, vymením bylinky a mám turecký recept ... super :-)) ... verím, že je to výborné
pacik
už je uložené v KK, ako stvorené do tohto počasia :-)
rea1
super. dnes varim. len sa obavam, ze ak tam dam nejake maso, tak asi kuracie prsia. ale tvoje recepty, to su jedla pre mna - sama zelenina a ak uz cloveka musi otravovat nejake maso, tak kusok kuraciny. a aj to sa este vacsinou da vymenit za tofu. :-))) mnamoza.
marikafil
Vyzerá to veľmi dobre a v týchto horúčavách iste dobre padne. Akurát musím zase uvariť cícer, naposledy som ho celý zužitkovala na hummus. Takže zajtrajší obed mám vybavený. Vďaka za recept:-)
nazarboncuk
ahojte, dakujem za reakcie, @rea1 mne sa zdajú kuracie prsia dosť suché, radšej by som to vyskúšala bez nich ;) dúfam, že Ti bude chutiť
kimika
no, podľa mňa aj vyzerá výborne! ukladám do KK!
rea1
@nazarboncuk ,
no, tak to mam za sebou a mozem hodnotit. bolo to super, syn sa napchaval az sa mu robili hrce za usami. chvalil s plnymi ustami. spravila som sice male zmeny, ale aj tak to bolo super. :-) dala som 1 ks kuracieho prsa, pol kocky prirodneho domaceho tofu (to ja vopcham hocikde, maso-nemaso), cicer som mala suseny, namoceny a uvareny a kedze po chladnicke behala taka malicka osamela cukinka, tak som ju pokrajala a hodila do hrnca, nech sa mi v tej chladnicke neboji, chudinka. bolo to famozne, masa bolo tak malo, ze sa skoro nedalo najst, takze to s radostou budem robit aj bez neho aj bez tofu. :-) a ze to budem robit casto, to si mozete byt iste. bolo to naozaj velmi dobre, aj v tom mojom prevedeni.
nazarboncuk
@rea1 dakujem za odozvu ;) verím, že aj s tými obmenami to bolo skvelé jedlo a som rada, že práve tento recept Ti bol inšpiráciou :)
rea1
@nazarboncuk ,
ja som odjakziva nemäsová. alebo skor malomasova. od detstva, nie preto, ze v poslednych rokoch je to akasi moda alebo ze by som mala dajake psychobloky kvoli laske ku zvieratam, jednoducho preto, ze mi to nechuti. obcas zjem ale ... načo. ja aj ten najuzasnejsi steak vymenim v pohode za pecenu papriku alebo zapekany karfiol a ked uz vysmazane, a nezdrave a prézle, tak miesto rezna najradsej vysmazany zeler alebo kalerab. :-) a ked som objavila tvoje recepty, moje sojove srdce poskocilo radostou, lebo som nasla hrbu novych inspiracii. varim skutocne vela z jedal, na ktore si sem pridala recepty a v tichosti sa nad plnym tanierom vytesujem. takze var, foť a pridávaj, mysli aj na moj zaludok. :-))) aha, a ze dakujem. jana
simka40
dnes som to urobila na obed vraj to bolo super...... mne sa neušlo
lucylee
@eli je to genialne! Dnes sme to mali na obed s ryzou basmati. Robila som z vykostenych morcacich stehien a inak som sa presne drzala receptu. Citronova stava, chilli vlocky a mata tomu dodali nezamenitelnu chut.
alena45
cícer som si už obľúbila, a myslím, že práve tento recept pomôže aj môjmu vlažnému vzťahu k fazuľkám.
soanka
vyborna.....citronova stava a susena mata jej dodali vybornu chut, este aj syn vychvaloval, co inokedy polievky zje len po dlhom frflani. robila som bez masa, nabuduce mozno aj s nim
tiginko
dakujem za dnesny vyborny obed. Sice som namiesto kuracich noh dala morcacie prsia, ale nemalo to s bulgurom a opecenymi zampionmi chybu!





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia