Tatárske rožky

mamatata2 - fotkamamatata2, 22. decembra 2012
Tatárske rožky
Foto: mamatata2

Tieto rožky pekávala roky moja svokra na Vianoce a vždy mali veľký úspech. Teraz jej recepty skúšame u nás, lebo býva s nami a Zobraziť celý popisTieto rožky pekávala roky moja svokra na Vianoce a vždy mali veľký úspech. Teraz jej recepty skúšame u nás, lebo býva s nami a vždy sa z toho veľmi teší. Prečo majú taký názov netuším, v receptovom zošitku má napísané Tatárske rožky , nie Parížske ! Dúfam, že milovníkom BB pudingu pochutia.

30
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

25 Dg
20 Dg
20 Dg (Hera)
10 Dg
2 ks
2 PL
2 PL
1/2 bal.
Plnka:
2,5 dl
5 Dg
1 ks
25 Dg
30 Dg
Poleva:




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešať. Formičky na rožky vymastiť a naplniť cestom.

    Tatárske rožky - obrázok 1
  2. 2

    Upiecť, každý podľa svojej rúry, nechať trochu vychladnúť a vyklopiť z formičiek. Išlo to dobre.

    Tatárske rožky - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme plnku. Z mlieka, BB pudingu a van. cukru uvariť kašičku. Maslo vymiešať s práškovým cukrom do hladka . Mierne vychladnutú kašu zapracovať do masla a hneď striekať na rožky zdobičkou tak, ako sa to robí pri Parížskych rožkoch. Naplnené treba nechať dobre vychladnúť, aby plnka stuhla. Potom ich máčame v poleve a necháme zatuhnúť na mriežke. Robili sme z polovičnej dávky a vyšlo nám 30 ks, práve koľko sme mali formičiek.

Diskusia k receptu

marijanka712
krásne , staré recepty sú vynikajúce a iste aj tento patrí medzi ne ...ukladám aj na budúce ho skúsim
siskam
Nóó, vyzerajú pekne. Kúpim si formičky na tieto rožteky a určite skúsim.
3sandra3
tiež si myslím, že ten BB puding dodá super chuť,,, Práve som dokončila takéto rožteky, ale s inou plnkou. Nabudúce vyskúšam Tvoj recept.
ariela6
pačia sa mi tvoje rožky skušala som teraz na vianoce jedny odtialto ale sa mi nevydarili takže už mam vianočne pečivo napečene ale uložim si ich a skusim na buduci rok




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia