Foto: mamatata2
Tieto rožky pekávala roky moja svokra na Vianoce a vždy mali veľký úspech. Teraz jej recepty skúšame u nás, lebo býva s nami a Zobraziť celý popisTieto rožky pekávala roky moja svokra na Vianoce a vždy mali veľký úspech. Teraz jej recepty skúšame u nás, lebo býva s nami a vždy sa z toho veľmi teší. Prečo majú taký názov netuším, v receptovom zošitku má napísané Tatárske rožky , nie Parížske ! Dúfam, že milovníkom BB pudingu pochutia.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
25 Dg |
|
20 Dg |
|
20 Dg (Hera) |
|
10 Dg |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
2,5 dl |
|
5 Dg |
|
1 ks |
|
25 Dg |
|
30 Dg |
|
Poleva: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiešať. Formičky na rožky vymastiť a naplniť cestom.
-
2
Upiecť, každý podľa svojej rúry, nechať trochu vychladnúť a vyklopiť z formičiek. Išlo to dobre.
-
3
Medzitým si pripravíme plnku. Z mlieka, BB pudingu a van. cukru uvariť kašičku. Maslo vymiešať s práškovým cukrom do hladka . Mierne vychladnutú kašu zapracovať do masla a hneď striekať na rožky zdobičkou tak, ako sa to robí pri Parížskych rožkoch. Naplnené treba nechať dobre vychladnúť, aby plnka stuhla. Potom ich máčame v poleve a necháme zatuhnúť na mriežke. Robili sme z polovičnej dávky a vyšlo nám 30 ks, práve koľko sme mali formičiek.
Diskusia k receptu