Tatárske rožky

Autor receptu: mamatata2

Tieto rožky pekávala roky moja svokra na Vianoce a vždy mali veľký úspech. Teraz jej recepty skúšame u nás, lebo býva s nami a vždy sa z toho veľmi teší. Prečo majú taký názov netuším, v receptovom zošitku má napísané Tatárske rožky , nie Parížske ! Dúfam, že milovníkom BB pudingu pochutia.

30
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto zmiešať. Formičky na rožky vymastiť a naplniť cestom.
  2. Upiecť, každý podľa svojej rúry, nechať trochu vychladnúť a vyklopiť z formičiek. Išlo to dobre.
  3. Medzitým si pripravíme plnku. Z mlieka, BB pudingu a van. cukru uvariť kašičku. Maslo vymiešať s práškovým cukrom do hladka . Mierne vychladnutú kašu zapracovať do masla a hneď striekať na rožky zdobičkou tak, ako sa to robí pri Parížskych rožkoch. Naplnené treba nechať dobre vychladnúť, aby plnka stuhla. Potom ich máčame v poleve a necháme zatuhnúť na mriežke. Robili sme z polovičnej dávky a vyšlo nám 30 ks, práve koľko sme mali formičiek.