Tatárske rožky
Autor receptu: mamatata2
Tieto rožky pekávala roky moja svokra na Vianoce a vždy mali veľký úspech. Teraz jej recepty skúšame u nás, lebo býva s nami a vždy sa z toho veľmi teší. Prečo majú taký názov netuším, v receptovom zošitku má napísané Tatárske rožky , nie Parížske !
Dúfam, že milovníkom BB pudingu pochutia.
30 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto zmiešať. Formičky na rožky vymastiť a naplniť cestom.
- Upiecť, každý podľa svojej rúry, nechať trochu vychladnúť a vyklopiť z formičiek. Išlo to dobre.
- Medzitým si pripravíme plnku. Z mlieka, BB pudingu a van. cukru uvariť kašičku. Maslo vymiešať s práškovým cukrom do hladka . Mierne vychladnutú kašu zapracovať do masla a hneď striekať na rožky zdobičkou tak, ako sa to robí pri Parížskych rožkoch. Naplnené treba nechať dobre vychladnúť, aby plnka stuhla.
Potom ich máčame v poleve a necháme zatuhnúť na mriežke.
Robili sme z polovičnej dávky a vyšlo nám 30 ks, práve koľko sme mali formičiek.