Tamarindový losos

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Rybu opláchneme pod studenou vodou a osušíme papierovou utierkou. Filety dáme do plytkej misy, pridáme rascu a necháme odstáť 20 minút. Mixérom premiešame prísady na polevu, kým nevznikne jemný krém.
  2. Tento krém dáme do panvice, necháme prevrieť a potom ešte pri miernom ohni varíme asi 2 minúty. Filety potrieme polevou a grilujeme kožou nadol asi 8 – 10 minút, v polčase obrátime.
  3. Pri servírovaní potrieme zostatkom polevy a zarolujeme do šalátových listov.
  4. NÁŠ TIP: Filé z lososa možno nahradiť mäsom pstruha lososovitého. Dbajte na to, aby bola ryba čerstvá. Pri grilovaní sledujte čas, aby ste rybu neprevarili.