semifreddo
Talianske semifreddo
Autor receptu: pusta
Talianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska, dokonca si ho môžeme pripraviť aj doma. Ponúkam jednu z možností jeho prípravy.
4 porcie |
180 minút príprava |
120 minút mrazenie minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy dáme žltky, vajce a šľaháme metličkou nad parou vodného kúpeľa do peny. Pozor - nevaríme!, aby sa žtltky nezrážali. Ked vznikne žltá pena, odstavíme z ohňa, vmiešame med a celú vaječno-medovú zmes vmiešame do ušľahanej šľahačky.
- Vlejeme do formy, vyloženej potravinárskou foliou, prikryjeme foliou a celé dáme mraziť do mrazničky na 2 hodiny. Ja som použila formu na biskupský chlebíček, ale možno použiť aj iné formy.
- Pred servírovaním odstránime foliu, vyklopíme na podnos, pokvapkáme medom a posypeme na sucho opraženými orieškami.