Talianske rizoto
	        Autor receptu: matus113
	         
	        
	        Talianska kuchyňa zachutí každému labužníkovi. 
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút  na 200 °C  | 
Postup
- 2 zeleninové bujóny rozvaríme v 1 litri vody.
 - Prepláchneme približne 500 g ryže. Nakrájanú cibuľku nakrájame s cesnakom v hrnci. Opražíme do sklovita. Pridáme neuvarenú ryžu. Opražíme. Pridáme 1 dcl bieleho vína a štipku soli. Ryžu dáme do jenskej misy. Zalejeme vývarom, tak aby bol vývar minimálne 2 cm nad ryžou. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov na 20 min. 
 - Okorenené nadrobno nakrájané kuracie mäso opražíme na olivovom oleji s cibuľkou (7 min). Na druhej panvici osmažíme s cibuľkou šampiňóny. Mrazenú zeleninku narýchlo opražíme.
 - Ryžu zmiešame s maslom, pridáme smotanu. Posypeme parmezánom. Dobre premiešame. 
 - Na takto pripravený základ rizota pridáme buď pripravené osmažené kuracie mäso, dusenú zeleninu, šampiňóny alebo tuniaka.