Mandľové keksíky
Foto: mirkajan
Tento recept mám od kamarátky a ona ho má, predpokladám z nejakej kuchárskej knihy od Donny Hay, na receptoch ktorej momentálne ulietava. Sú bezlepkové Zobraziť celý popisTento recept mám od kamarátky a ona ho má, predpokladám z nejakej kuchárskej knihy od Donny Hay, na receptoch ktorej momentálne ulietava. Sú bezlepkové a chutné, myslím, že aj zdravé, tak som sa rozhodla, že ich sem pridám.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny (okrem olúpaných mandlí) zmiešame v mise. Ja som nemala vanilkový extrakt, iba vanilkový prášok, tak som okrem vanilkového prášku pridala 2 ČL rumu (aby nechýbala tekutina).
- 2
Zo vzniknutej hmoty robíme rukami guľôčky veľkosti vlašského orecha, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Mne z tohto množstva vyšlo 30 guľôčok.
- 3
Každú guľôčku sploštíme na keksík o hrúbke cca 0,5 cm - ja som použila na stláčanie pečiatku na keksíky, ktorú mám z Tescomy, takže sa mi tam otlačil aj vzor pečiatky. Do každého keksíka vtlačíme jednu olúpanú mandľu.
- 4
Pečieme pri teplote 170 °C cca 15 minút.
Tiež mandľové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu