Mandľové keksíky
Tento recept mám od kamarátky a ona ho má, predpokladám z nejakej kuchárskej knihy od Donny Hay, na receptoch ktorej momentálne ulietava. Sú bezlepkové a chutné, myslím, že aj zdravé, tak som sa rozhodla, že ich sem pridám.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 a 1/4 pohára |
|
1 pohár |
|
3/4 pohára |
|
1/4 pohára |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
30 ks olúpané |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetky suroviny (okrem olúpaných mandlí) zmiešame v mise. Ja som nemala vanilkový extrakt, iba vanilkový prášok, tak som okrem vanilkového prášku pridala 2 ČL rumu (aby nechýbala tekutina).
- 2
Zo vzniknutej hmoty robíme rukami guľôčky veľkosti vlašského orecha, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Mne z tohto množstva vyšlo 30 guľôčok.
- 3
Každú guľôčku sploštíme na keksík o hrúbke cca 0,5 cm - ja som použila na stláčanie pečiatku na keksíky, ktorú mám z Tescomy, takže sa mi tam otlačil aj vzor pečiatky. Do každého keksíka vtlačíme jednu olúpanú mandľu.
- 4
Pečieme pri teplote 170 °C cca 15 minút.
Tiež mandľové sušienky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu