Mandľové sušienky

Talianske biscotti

Autor receptu: redakcia

Biscotti patria v Taliansku k Vianociam a jedia sa na raňajky s espressom, kapučínom alebo s kakaom.

60 ks
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Mandle rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10 minút. Necháme vychladnúť a potom mandle nahrubo nasekáme.
  2. Múku preosejeme a zmiešame so soľou a s práškom do pečiva. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom – asi 5 minút.
  3. Zašľaháme vajcia, vanilkový extrakt, a keď je zmes hladká, všľaháme múku. Nakoniec vmiešame nasekané mandle.
  4. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely a na pomúčenej doske vytvarujeme podlhovasté bochníky dlhé 25 cm. Dáme na plech a pečieme asi 35–40 minút. Po vybratí necháme asi 10 minút vychladnúť.
  5. Potom upečené bochníky nakrájame na plátky hrubé 2 cm, reznou stranou ich poukladáme na plech a pečieme asi 15 minút. V polovici pečenia ich poobraciame.