Talianska Pizza veľmi úžasná
Autor receptu: simonkamatkova
Tuto pizzu som skusala ked som chela prekvapit priatela pizzou ako s obchodu a vyslo mi
cesto n 3 pizze a ked som dala jednu dedkovi hovoril ze nikdy za svoj zivot lepsiu nejedol
dokonca aj priatelova mama si opisala recept recept .
20 minút príprava |
16 minút na 190 °C |
Postup
- Vo velkej mise najskor zamiešame suche suroviny ( muku , sol , cukor, drozdie)
- pridame olivový olej a mlieko ( nemusime dat vsetko k netreba ) ja so dala
- Cesto spracujeme rukami , miesime asi 10 minut, vytvarujeme tvar bochnika zakrijeme čistou utierkou a nechame kysnut asi 2 hodiny ( pozor na prievan )
- Cesto by malo po nakysnuti 2 krat vedči objem - trva to asi 2 hodiny
- Cesto po nakysnuti znova premiesime ak sa vam zda lepkave , pridajte trochu muky
- nebojte sa cesto poriadne poučenym rukami ponatahovat a vyvalkat do potrebnej hrubky- cesto by malo byt elasticke idelna hrubka je 0,5 ž 0,75 cm.
- cesto valkame od stredu ku krajom tak by nam vysiel kruh( z davky mi vysli 3 pizze) zoberieme si spodok od formi na tortu alebo obratime formu na korpus naopak dame tam papier na pečenie a nato dame cesto.
- Cesto potrieme paradajkovim pretlakom ( pripadne kečupom ) ale lepšie by boli lisovane paradajky lebo v taliansku kečup nepouživaju , alebo použivame olivovo - cesnakovu zmes a potom už len pridajte vašu oblubenu zmes.
- Pečieme pri teplote asi 2OO C, povrch sa mal zapiest a upiest do zlatista ale ked date bohatu oblohu cesto ostane biele a uzasne chutna A UPEČENE
- Dobru chut