Talianska Mortadella
Autor receptu: pusta
V Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska.Vyrába sa priemyselne v rôznych obmenách vo veľkom a je to veľmi chutná a známa delikatessa. Dá sa však vyrobiť aj doma a možno povedať, že snád v každej domácnosti má trocha odlišný spôsob prípravy.
30 + 12 h v chladnič minút príprava |
90 minút na 90 °C |
Postup
- Mäso pomelieme do misy, dobre premiešame s ostatnými ingredienciami a odložíme na 12 hodín do chladničky.
- Mäsovú hmotu naplníme do tlačenkového rukáva, dobre uzavrieme oba konce a varíme 90 minút pri 90 stupňoch.
- Po vychladnutí odstránime z Mortadelly tlačenkový rukáv, obalíme v posekanej bazalke, pokrájame na plátky a podávame ako studený nárez. Doplníme chlebom, pečivom a sezonnou zeleninou.