Foto: smajliqa
k jeseni patrí štrúdla :) aj som sa na to najprv chcela vykašľať, lebo som začala robiť podľa receptu v jednej knihe, a voooobec Zobraziť celý popisk jeseni patrí štrúdla :) aj som sa na to najprv chcela vykašľať, lebo som začala robiť podľa receptu v jednej knihe, a voooobec to nešlo dokopy. no potom som pridala múku, a nakoniec cesto bolo perfiš :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
múku si preosejeme, pridáme soľ. vo vode rozhrabarkujeme vajce, pridáme ocot, rozpustenú masť, a vypracujeme s múkou cesto. čím dlhšie cesto spracúvame na doske, tým sa nám bude lepšie ťahať.
- 2
cesto necháme odpočívať pod nahriatym hrncom. v prípade potreby hrniec vymieňame. ešte pred tým než cesto dáme pod hrniec ho potrieme olejom, aby nám neokoralo.
- 3
cesto si rozdelíme na tri časti, najprv ho začneme vaľkať, potom ho naberieme na ruky a začneme vyťahovať. až je dostatočne vytiahnuté, pokropíme ho rozpusteným maslom, posypeme opraženou strúhankou (môže byť opražená ale nemusí) uložíme postrúhané jablká, posypeme cukrom, toľko,koľko má kto rád, posypeme tršku škoricou, a zatočíme. buď pomocou plachty, alebo utierky.nezabudnite si zahnúť konce, aby vám plnka nevytiekla.
- 4
prenesieme na vymastený plech-takto urobíme všetky tri štrúdle. cesto sa veľmi dobre ťahá. hotové štrúdle keď ich máme na plechu, ešte potrieme olejom a dáme piecť do rozohriatej trúby na 180C 30minút. pozn.: keď mastíme plech, kľudne dáme viac oleja, štrúdľa ho vypije.
- 5
hotovú štrúdľu necháme vychladnúť až potom krájame. hotovú môžme posypat cukrom, ja som nedávala, lebo som dala brutálne veľa dovnútra. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu