Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami

Autor receptu: elixir

Časom prichádzam na chuť surovinám, ktoré by som predtým nezjedla, ako sú olivy, kapary a chilli. Cez víkend sme zašli do talianskej reštaurácie a objednala som si jedlo, ktoré časť z nich obsahovalo. Chutilo mi a tak toto je pokus o jeho imitáciu, volalo sa Tagliatelle della Chef (Šéfkuchárove tagliatelle).

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny tagliatelle uvaríme podľa návodu na obale, prípadne domáce podľa zvyku.
  2. Na panvicu dáme olej a zľahka na ňom opražíme paradajky cherry. Vyberieme ich, do panvice dáme paradajkový pretlak a smotanu, zamiešame. Pridáme korenia a soľ, nakoniec strúhaný parmezán a dobre prehrejeme, trošku zredukujeme ak treba.
  3. Uvarené tagliatelle dáme do panvice a premiešame s omáčkou. Potom pridáme kapary, olivy a opražené paradajky cherry, premiešame, na krátko prikryjeme a už odložené z plameňa necháme prehriať.
  4. Následne cestoviny dáme na tanier, dozdobíme sušenými paradajkami, rukolou a hoblinkami parmezánu.