Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami

elixir - fotkaelixir, 20. novembra 2014
Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami
Foto: elixir

Časom prichádzam na chuť surovinám, ktoré by som predtým nezjedla, ako sú olivy, kapary a chilli. Cez víkend sme zašli do talianskej reštaurácie a objednala som si jedlo, ktoré časť z nich obsahovalo. Chutilo mi a tak toto je pokus o jeho imitáciu, volalo sa Tagliatelle della Chef (Šéfkuchárove tagliatelle).

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
8 ks
4 ks
1 hrsť
3 PL bez kôstky
1,5 ČL
 hoblinky
Omáčka:
2 PL strúhaný
5-6 PL
1 PL kopcovitá
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny tagliatelle uvaríme podľa návodu na obale, prípadne domáce podľa zvyku.

  2. 2

    Na panvicu dáme olej a zľahka na ňom opražíme paradajky cherry. Vyberieme ich, do panvice dáme paradajkový pretlak a smotanu, zamiešame. Pridáme korenia a soľ, nakoniec strúhaný parmezán a dobre prehrejeme, trošku zredukujeme ak treba.

  3. 3

    Uvarené tagliatelle dáme do panvice a premiešame s omáčkou. Potom pridáme kapary, olivy a opražené paradajky cherry, premiešame, na krátko prikryjeme a už odložené z plameňa necháme prehriať.

  4. 4

    Následne cestoviny dáme na tanier, dozdobíme sušenými paradajkami, rukolou a hoblinkami parmezánu.

Diskusia k receptu

afataga
fajne si navarila, take ja mozem, aj olivy aj kapary, ak chces mat cesnakovu prichut, nemusis davat suseny cesnak, ja robim tak, ze na oleji kratko poprazim rozrezane struciky cesnaku a potom ich mozes vyhodit, pustia chut, ja ich tam nechavam, ale to uz je na kazdom ako ma rad cesnak
1x elixir
kukulienka71
pekný stredomorský recept v tomto sychravom novembri, pričarila si kúsok slniečka:-) aj keď samotné tagliatelle moc nevidno, chválim krásnu fotku a ukladám si ďalšiu inšpiráciu od teba, vďaka
elixir
Ďakujem, nech vám chutí, ak príde na radu. :)
jarunka
Wow, krasne foto a urcite vynikajuca papanica. Taketo ja rada :-) uz dlhsiu dobu s oblubou pouzivam susene paradajky v oleji do cestovin, daju jedlu taky smrnc :-)
elixir
Ďakujem za peknú odozvu, budem sa tešiť, ak vyskúšate recept.
mariamka
nemam sancu si zajst do tej restiky, ale tvoja sprostredkovana chut ma naozaj provokuje a inspiruje, a je mile ta tu vidiet @elixir
1x elixir
havino
@elixir , ty čo dáš recept, každý je podľa mojej chute, ale len mojej, môj by tu zas hladal kde je mäso?? aj tekvicovú polievku od teba som si sama jedla dva dni, zajtra som sama doma, možno si ich uvarím, smotanu s paradajkovým pretlakom som ešte neskúšala a asi bez kapár, olivy už akceptujem, zjem
1x elixir
elixir
Ďakujem :) tiež som rada späť... @havino však to, ľuďom ktorí ľúbia mäso moje recepty nebudú vždy tak pekne voňať, ako tie s mäsom :) ale žiadny recept asi nie je pre každého, jeden rád to, druhý zase ono a tak je to ok, teším sa, že sa Ti jedlo páči. :)