Cestoviny s kuracím mäsom
Tagliatelle s kuracím mäsom, kuriatkami a krémovou omáčkou
Autor receptu: ellie17
Krémové cestoviny tagliatelle s kúskami kuracích pŕs, duseným pórom a kuriatkami, zjemnené syrom Bambino a smotanou.* Eidam dodá lahodné zapečené zakončenie alebo
výraznejšiu chuť pri dozdobení. Jedlo je
sýte, aromatické a ideálne na obed
alebo večeru.
|
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme tagliatelle v osolenej vode podľa návodu (cca 8–10 minút), scedíme a odložíme bokom.
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky. Osolíme a okoreníme bielym korením.
Na panvici rozohrejeme olej a opečieme kuracie mäso, kým nezbelie a nezačne sa jemne sfarbovať (cca 6–8 minút).
- Pór nakrájame na tenké kolieska. Pridáme k mäsu spolu s očistenými kuriatkami a restujeme ďalších 5 minút.
Pridáme smotanu, premiešame. Následne vmiešame syr Bambino nakrájaný na kúsky a necháme rozpustiť.
Prípadne dosolíme a dokoreníme. Nakoniec primiešame hotové cestoviny.
- Posypeme strúhaným eidamom priamo na tanieri alebo krátko zapečieme v rúre.