Cestoviny s kuracím mäsom

Tagliatelle s kuracím mäsom, kuriatkami a krémovou omáčkou

Autor receptu: ellie17

Krémové cestoviny tagliatelle s kúskami kuracích pŕs, duseným pórom a kuriatkami, zjemnené syrom Bambino a smotanou.* Eidam dodá lahodné zapečené zakončenie alebo výraznejšiu chuť pri dozdobení. Jedlo je sýte, aromatické a ideálne na obed alebo večeru.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme tagliatelle v osolenej vode podľa návodu (cca 8–10 minút), scedíme a odložíme bokom.
  2. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky. Osolíme a okoreníme bielym korením. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme kuracie mäso, kým nezbelie a nezačne sa jemne sfarbovať (cca 6–8 minút).
  3. Pór nakrájame na tenké kolieska. Pridáme k mäsu spolu s očistenými kuriatkami a restujeme ďalších 5 minút. Pridáme smotanu, premiešame. Následne vmiešame syr Bambino nakrájaný na kúsky a necháme rozpustiť. Prípadne dosolíme a dokoreníme. Nakoniec primiešame hotové cestoviny.
  4. Posypeme strúhaným eidamom priamo na tanieri alebo krátko zapečieme v rúre.