Sýta fazuľová polievka (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Naša obľúbená polievka spolu s kelovou, hríbovou a gulášovou. Všetko sú to sýte polievky, ku ktorým máme na obed len niečo sladké, napr. palacinky, alebo dolky.
10 porcií |
10 minút príprava |
60-70 minút tepelná úprava |
Postup
- Najlepšie deň vopred namočenú fazuľu dáme variť spolu s bobkovým listom.
- Počas varenia fazule dáme uvariť kus klobásy, pre farbu a chuť. Keď je klobáska uvarená vyberieme ju.
- Počas varenia fazule si očistíme mrkvu a zemiaky. Petržlen som nemala, ale som do polievky dala dochucovadlo z koreňovej zeleniny, ktoré som si naložila do soli. Z mrazničky som vytiahla petržlenovú vňať.
- Keď je fazuľa skoro uvarená, dáme do polievky najprv mrkvu a po pár minutách aj zemiaky a 2 PL kopcovité ochucovadla. Nesolila som , je slané.
- Na trocha oleji so urobila minimálnu zápražku s dvoma PL hladkej múky a červenej mletej papriky. Zaliala som ju vodou a keď sa polievka uvarila, dala som ju do polievky a nechala prejsť varom.
- Nakoniec som do polievky dala petržlenovú vňať, ochutnala a dochutila soľou.