Sýta chlebová polievka (fotorecept)
Autor receptu: lyali
Jeden sýty chod - na sobotu ako stvorené :-)
5 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Klobásku (z Krásna - je chuťovo jemná) a očistenú zeleninu nakrájame
- (napr. klobásku na kolieska, jarnú cibuľku na kolieska, pór na rezance, mrkvu na kocky, petržlen a zeler som nastrúhala nahrubo).
- Krajce tmavého chleba
- pokrájame na kocky.
- Na masle opečieme klobásku.
- Pridáme jarnú cibuľku.
- Pridáme mrkvu, petržlen a zeler. A dusíme asi 5min (v prípade potreby podlejeme trochou vody).
- Pridáme chlebové kocky.
- Pridáme šťavu z konzervovanej fazule a dolejeme vodou. Zvaríme.
- Rozmrvíme bujón a stíšime oheň. Varíme do rozvarenia chlebíka.
- Pridáme rezančeky póru.
- Ochutíme prelisovaným cesnakom.
- Z polievky odoberieme trochu do misky a rozmiešame v nej kyslú smotanu. Vlejeme naspäť do polievky.
- Do polievky vložíme fazuľu. Krátko prehrejeme. Ak je polievka hustá, zriedime vodou a prevaríme.
- Ochutíme majoránkou a
- čiernym mletým korením. A prípadne ešte dosolíme. Vypneme. Na tanieri zdobíme napr. kolieskami zelenej časti jarnej cibuľky, prúžkami surovej mrkvy, kolieskami klobásky :-) Dobrú chuť :-)