Syrovo-šampiňónový koláč (fotorecept)

Autor receptu: ywett

;-)

30 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
  2. Necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
  3. Cesto rozvaľkáme.
  4. Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou a dáme na polovicu rozkrojené paradajky, na plátky nakrájaný syr mozarella a šampiňóny.
  5. Do kyslej smotany pridáme nastrúhaný syr, čerstvú petržlenovú vňať (alebo čerstvú bazalku) a dáme na vrch koláča.
  6. Posypeme ešte syrom, dáme vňať a šampiňóny. A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 30-35 minút)
  7. Hotovo
  8. Dobrú chuť!