Waffle

Syrové waffle

Autor receptu: jankadomka

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V malom hrnci rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajíčka, kefír, soľ a korenie.
  2. V miske zmiešame múky, škrob a prášok do pečiva a nastrúhaný syr. Túto zmes zmiešame s kefírovou zmesou, ktorú sme si už pripravili. Platí tu základné pravidlo ako pri lievancoch. Cesto sa nesmie pridlho miešať, inak bude moc hutné.
  3. Tak a môžeme začať robiť waffle ? . Odporúčam si wafflovač potrieť tukom, aby sa waffle moc nelepili na platničku. V tomto prípade sú ideálne tuky v spreji. Robíme ich tak cca 2 minúty, ale záleží aký máme wafflovač a aké s ním máte skúsenosti.
  4. Najlepšie sú čerstvé. Ak by sa Vám zdalo, že je cesta veľa, môžete si cesto odložiť a použiť ho na druhý deň. Chutili stále rovnako ?