Waffle
Syrové waffle
Autor receptu: jankadomka
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- V malom hrnci rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajíčka, kefír, soľ a korenie.
- V miske zmiešame múky, škrob a prášok do pečiva a nastrúhaný syr. Túto zmes zmiešame s kefírovou zmesou, ktorú sme si už pripravili. Platí tu základné pravidlo ako pri lievancoch. Cesto sa nesmie pridlho miešať, inak bude moc hutné.
- Tak a môžeme začať robiť waffle ? . Odporúčam si wafflovač potrieť tukom, aby sa waffle moc nelepili na platničku. V tomto prípade sú ideálne tuky v spreji. Robíme ich tak cca 2 minúty, ale záleží aký máme wafflovač a aké s ním máte skúsenosti.
- Najlepšie sú čerstvé. Ak by sa Vám zdalo, že je cesta veľa, môžete si cesto odložiť a použiť ho na druhý deň. Chutili stále rovnako ?